- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ביהמ"ש התיר לחב' צבי טמיר לעיין במסמכי חב' ליטנה
שופט בית המשפט המחוזי בתל אביב ד"ר גבריאל קלינג, נעתר לבקשת צבי טמיר ושות' חברה לאחזקות והורה לד"ר יוסף פלומנבליט ולד"ר נטלי בודיגינה לאפשר למבקשת (טמיר) לעיין בפרוטוקולים של בעלי המניות בחברת ליטנה, במסמכי הנהלת החשבונות של החברה וכן במסמכים הנוגעים לרישום ולהגנה על הקניין הרוחני של חברת ליטנה. חברת ליטנה הוקמה בשנת 1995, לשם אחזקת הזכויות בהמצאה שהמציאו המשיבים.
בשנת 1994 פנו המשיבים (יוסף ונטלי) לעורכי הדין ד"ר צבי טמיר ואראל טמיר כדי לקבל מהם שירותים משפטיים. בין הצדדים הוסכם שעורכי הדין יקבלו 12.5 אחוזים מהרווחים שיופקו מהמצאתם של שני המשיבים.
בין הצדדים פרצה מחלוקת ובמהלכה הוטחו בין הצדדים האשמות כבדות.
המבקשים ביקשו לאפשר להם לעיין בפרוטוקולים של הדירקטוריון של החברה והמסמכים שלעיל. המשיבים, מאידך, לא כפרו בזכות המבקשים לעיין במסמכים , אך טענו כי ניתן למנוע מדירקטור (צבי טמיר) לעיין במסמכים אם יתברר שהוא פעל בחוזר תום לב. לדברי המשיבים מצויים בידיו של ד"ר טמיר מסמכים שהחברה חפצה לקבלם, אולם ד"ר טמיר לא מוסרם.
השופט קלינג ציין כי אין הוא נכנס לנושא של מסירת המסמכים, נושא שהעסיק רבות את בתי המשפט, אך קבע כי ללא קשר זכאים המבקשים לעיין במסמכים המבוקשים.
המשיבים חוייבו בתשלום של עשרת אלפים ש"ח עבור הוצאות משפט.
הפ 582/01 צבי טמיר ושות' חברה לאחזקות בע"מ נ' ד"ר פלומנבליט יוסף ואח'
למדור דיני תאגידים
אתר המשפט הישראלי "פסקדין"
www.psakdin.co.il
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.
